Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Vernieuwing Colmschate in volle gang

In winkelcentrum Colmschate in Deventer is de vernieuwing in volle gang. Eigenaar HB Capital, ontwikkelaar DVP Planontwikkeling en de gemeente Deventer gaven op 1 maart het startsein voor de herontwikkeling en uitbreiding van winkelcentrum Colmschate in Deventer. Inmiddels zijn diverse gevels klaar en de eerste vernieuwde winkels al weer heropend. Op andere plekken wordt nog hard gewerkt aan vergroting van de supermarkten, het parkeren en de openbare ruimte.

Zoveel beweging in een middelgroot en planmatig ontwikkeld wijkcentrum is anno 2017 niet vanzelfsprekend. In het gemeentelijk beleid heeft winkelcentrum Colmschate echter, samen met Keizerslanden en de binnenstad, het toekomstperspectief ‘te versterken’ gekregen. Elders wordt terughoudend omgegaan met nieuwe winkelontwikkelingen. Zo’n heldere beleidskeuze biedt marktpartijen het vertrouwen om te gaan investeren. DTNP onderzocht voor HB Capital/DVP Planontwikkeling de uitbreidingsbehoefte voor de ruimtelijke onderbouwing. Uit ons onderzoek bleek dat er, ondanks de wijzigende winkelmarkt, voldoende distributieve ruimte is om dit winkelcentrum uit te breiden. Daarbij hebben we aanbevolen de focus vooral te houden bij dagelijkse en frequente aankopen, met grotere supermarkten als basis. Ook een aansprekende horecavoorziening met terras sluit aan op de behoefte aan een sfeerbepalend rustpunt in het winkelcentrum.

HB Capital/DVP Planontwikkeling breidt het winkelcentrum nu met zo’n 3.000 vierkante meter uit, naar circa 13.000 vierkante meter. Het aantal parkeerplaatsen gaat van 430 naar 550. Het zijn vooral de bestaande winkels die de extra meters innemen, met name Jumbo en Albert Heijn. Met het laatste nieuws uit het winkelcentrum, de komst van Brasserie Bloom, wordt ook aan de gewenste horeca invulling gegeven. De ondernemer, die ook reeds gevestigd is aan de Brink in de binnenstad, opent in februari 2018 en wil met zeventig zitplaatsen en een gezellig terras uitgroeien tot huiskamer van het winkelcentrum. DTNP wenst alle betrokkenen veel succes met de vernieuwing.

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie