Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Centrumvisie en detailhandelsvisie Waalwijk tegelijk ter inzage

Het college van B&W van de gemeente Waalwijk heeft ingestemd met de detailhandelsvisie en centrumvisie en deze vrijgegeven voor inspraak. DTNP ontwikkelde beide visies parallel aan elkaar en in nauwe samenspraak met de gemeente, ondernemers en vastgoedeigenaren.

Net als veel andere middelgrote steden heeft Waalwijk veel leegstaande winkelpanden in het centrum, waardoor de functie als hart van de stad onder druk staat. De gemeente nam het initiatief om te komen tot een centrumvisie. Vastgoedeigenaren en ondernemers zijn op verschillende manieren nauw bij het proces betrokken. In diverse discussiebijeenkomsten, werksessies en individuele gesprekken met sleutelpartijen is de punt aan de horizon bepaald en uitgewerkt tot een concrete uitvoeringsagenda met 23 projecten voor de korte en (middel)lange termijn. De centrumvisie richt zich enerzijds op versterking van de lokale verzorgingsfunctie, door in te zetten op het doen van boodschappen en lokale ontmoeting, en anderzijds op versterking van het onderscheidend vermogen, door de ambachtelijke schoenen- en lederindustrie, waar Waalwijk van oudsher om bekend staat, te stimuleren en (weer) zichtbaar te maken.

Parallel aan de centrumvisie is de detailhandelsvisie voor de hele gemeente geactualiseerd. Hiermee zijn meteen ook de beleidsmatige kaders opnieuw bepaald. In de detailhandelsvisie wordt zeer terughoudend omgegaan met detailhandel op perifere locaties en worden nieuwe ontwikkelingen zoveel mogelijk gestimuleerd in de bestaande winkelgebieden. Dit beleid geeft vastgoedeigenaren, ondernemers en investeerders de zekerheid en duidelijkheid om de noodzakelijke investeringen in het centrum te kunnen doen.

Beide visies worden binnenkort besproken in de raad.

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie