Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Waar welke voorzieningen in Zoeterwoude-Rijndijk?

Dat was de hoofdvraag tijdens de drukbezochte bewonersavond. Aan de hand van stellingen werd door de ruim 100 aanwezigen levendig gediscussieerd over thema’s zoals de afhankelijkheid van verschillende publieksgerichte voorzieningen en clustering in een centrumgebied of juist behoud van spreiding over buurten. Ook de bereikbaarheid van de maatschappelijke functies, zoals huisarts en basisschool, en de commerciële voorzieningen, waaronder de supermarkt, kwamen aan de orde.

Zoeterwoude-Rijndijk is een dorpskern grenzend aan Leiden en Leiderdorp. Omdat er een nieuwe wijk wordt gebouwd neemt het inwonertal en daarmee het potentiële draagvlak voor voorzieningen toe. Daarnaast is de huisvesting van meerdere functies verouderd. Belangrijke aanleidingen voor gemeente Zoeterwoude om aan DTNP te vragen een interactief proces met zowel bewoners, ondernemers als maatschappelijke functies/instellingen te leiden, en te adviseren over de gewenste toekomstige voorzieningenstructuur in Zoeterwoude-Rijndijk (welke voorzieningen en waar?).

De drukbezochte en geanimeerde avond bevestigt de betrokkenheid van de Rijndijkers bij hun dorpsvoorzieningen. Met alle aandachtspunten en ideeën rondt DTNP haar advies af. Daarmee wil de gemeente opnieuw met de inwoners in gesprek, waarna de gemeenteraad kan besluiten.

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie