Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Herontwikkeling centrumlocatie V&D – De Wal Oss stapje dichterbij

Onlangs tekenden de gemeente Oss en de eigenaar van het voormalige V&D-pand een intentieverklaring met als doel een haalbaarheidsonderzoek naar de herontwikkeling van het V&D-pand en omgeving: het Wal Kwartier. Het gebied biedt mogelijkheden nieuwe functies aan het centrum toe te voegen, waaronder een woontoren van 35 meter hoog, winkels, cultuur en horeca. Ook de bibliotheek krijgt er een plaats.

Het verdwijnen van de V&D uit het centrum van Oss biedt nieuwe kansen om het stadscentrum te herontwikkelen. De gemeente stelde hiertoe eerder al de ‘Koers Stadshart Oss’ op, waarin een aantal opgaven zijn geformuleerd om tot een compacter stadscentrum te komen. In het kader van dit document bracht DTNP in beeld wat de gevolgen zijn van de verplaatsing van de bibliotheek, het theater en het centrum voor de kunsten naar het centrum van Oss.

Het verplaatsen van de bibliotheek en het toevoegen van woningen zal een positieve impuls geven aan het centrum. Inwoners van Oss krijgen meer redenen om het centrum te bezoeken en van de extra bezoekers zullen ondernemers aldaar profiteren. Tegelijkertijd met de herontwikkeling van het Wal Kwartier worden de bereikbaarheid en het parkeren onder de loep genomen. In het project is ook een parkeerkelder gepland.

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie