Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Onderzoek ‘Alles wat je wil weten over de ambulante handel’

Onder de sector ambulante handel valt een breed scala aan ondernemers en medewerkers. Zij zijn actief op dag- en weekmarkten, standplaatsen, jaarmarkten, braderieën of als venter. In onderzoeken en statistieken valt de sector vaak tussen wal en schip. Cijfers ontbreken of definities zijn niet helder. Voor betrokken bij de sector is het daardoor vaak moeilijk om voldoende ‘grip’ te krijgen. Het ontbreekt aan overzichtelijke informatie om beleidsmatige en bedrijfsmatige beslissingen op te baseren.

De Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) en het Branchebureau en Opleidingsfonds Ambulante Handel (BOAH) hebben het initiatief genomen hierin verandering te brengen. Zij hebben DTNP gevraagd om onderzoek uit te voeren naar de feiten, cijfers en toekomst van de ambulante handel.

Doel van het onderzoek is om laagdrempelig actuele en bruikbare informatie over de ambulante handel te verzamelen, te verbeteren en te actualiseren, en op grond daarvan de vraag te beantwoorden hoe de ambulante handel kan inspelen op de veranderende maatschappelijke ontwikkelingen en wat er bij betrokkenen in en rond de sector nodig is om dit mogelijk te maken. De ‘feiten en cijfers’ hebben we inmiddels op een rijtje.

In het onderzoek maken we gebruik van bestaande bronnen én van gezamenlijke ervaringen uit de dagelijkse praktijk in het land. We doen het onderzoek dan ook in nauw overleg met de organisaties in de sector. Met hen zijn we nu op zoek naar inspirerende voorbeelden, succesfactoren en aanbevelingen voor de ambulante handel in de toekomst. Hiermee krijgen ondernemers, medewerkers, overheden en andere betrokkenen concrete ‘knoppen om aan te draaien’ en om lokaal tot gewenste maatregelen te komen.

Rond de jaarwisseling zullen de resultaten van het onderzoek beschikbaar zijn.

Voor meer informatie:

CVAH/BOAH: Maarten de Graaf
DTNP: DirkJan Droogh

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie