Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Heerlen krijgt nieuwe horecaregels

DTNP heeft voor de gemeente Heerlen een nieuwe horecavisie geschreven, die recht doet aan de ambities van de stad. Binnen de nieuwe horecavisie wordt voor de binnenstad ingezet op clustering van horeca in een aantal strategisch gelegen en complementaire concentratiegebieden. Elk cluster heeft haar eigen kenmerken en op basis daarvan elk haar eigen type horeca. De visie ligt binnenkort ter besluitvorming bij de gemeente.

De volgende stap is het omzetten van de visie naar de praktijk, en aangezien horeca te kampen heeft met veel wet- en regelgeving dient er nog een slag te worden gemaakt om de visie ook uitvoerbaar te maken. De gemeente Heerlen heeft DTNP gevraagd om ook het uitvoeringsprogramma voor het horecabeleid te schrijven.

De komende periode gaan we met betrokkenen onderzoeken met welke publiekrechtelijke instrumenten de gemeente Heerlen de horecavisie kan realiseren. Verder kijken we met welke wet- en regelgeving rekening moet worden gehouden, en wegen we af welke bestaande regels overbodig zijn en daardoor weggenomen kunnen worden.

Binnen het proces vindt er zorgvuldige afstemming plaats met de afdeling Beleid, de afdeling Vergunningen en de afdeling Handhaving van de gemeente. Uiteindelijk leidt dit tot een helder uitvoeringsprogramma, dat met betrekking tot vergunningverlening en handhaving bovendien duidelijkheid biedt voor zowel gemeente als ondernemers.

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie