Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Inventarisatie standplaatsen gemeente Ede

In alle gemeenten in Nederland zijn wel een of meerdere standplaatsen aanwezig. Sommige standplaatshouders hebben (uit het verleden) vergunningen voor onbepaalde tijd, anderen voor bepaalde tijd en soms zelfs maar voor een bepaald seizoen. De vergunningen voor de standplaatsen worden vaak verleend of geweigerd vanuit regels voor de openbare orde (APV). Maar het kan ook anders. Standplaatsenbeleid kan ook ontstaan uit de gedachte dat standplaatsen op sommige plekken toegevoegde waarde bieden en op andere plekken minder. Ze worden daarmee onderdeel van de voorzieningenstructuur en de ruimtelijke ordening.

De gemeente Ede is een van de gemeenten waar ze deze slag aan het maken zijn. In hun Retailvisie 2030 is de ambitie uitgesproken actief beleid te gaan voeren op standplaatsen, waaronder op locatie, aantal en branche. Hiervoor is het natuurlijk wel belangrijk dat er eerst een goed overzicht is van alle in gebruik zijnde standplaatsen. Ter voorbereiding op de visie- en beleidsvorming hebben wij voor de gemeente Ede een grondige inventarisatie gemaakt van alle standplaatsen in de gemeente.

Tijdens onze inventarisatie zijn we (uiteraard) de standplaatsen met een vergunning tegengekomen, maar ook enkele standplaatsen zonder vergunning. Alle standplaatsen hebben we in een database opgenomen, die we hebben verrijkt met de meest uiteenlopende informatie: van vergunning en branche, tot omvang en historie. Samen met een losse foto-database en digitale kaarten, waarmee alle data ook gekoppeld kunnen worden aan de interne GIS-systemen van de gemeente, beschikt de gemeente Ede nu over een gedegen basis om nieuw standplaatsenbeleid op te stellen.

Wilt u dat wij voor u ook alle standplaatsen in uw gemeente inventariseren, laat het ons weten via info@dtnp.nl of bel ons (024-379 20 83) en vraag naar Ward Frielink.

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie