Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Oprichting Bedrijveninvesteringszone Waalwijk

Centrummanagement Waalwijk wordt momenteel o.a. gefinancierd met reclamebelasting onder een deel van de ondernemers in het centrum. Centrummanagement Waalwijk, Winkeliersvereniging De Els, Vereniging Onroerend goed eigenaren De Els en Vereniging Vastgoedeigenaren centrum Waalwijk hebben een intentieovereenkomst gesloten voor intensievere samenwerking. Om de gezamenlijke slagkracht te vergroten, willen ze komen tot een BedrijvenInvesteringszone (BIZ).

Om een BIZ te kunnen oprichten moet onder andere een Verordening Bedrijveninvesteringszone door de gemeenteraad worden vastgesteld, moeten een meerjarenplan en een uitvoeringsovereenkomst worden opgesteld en een heffingsgebied en heffingstarief worden bepaald.

Wij begeleiden de initiatiefnemers bij deze stappen. Het doel is om de draagvlakmeting onder de ondernemers en vastgoedeigenaren voor het einde van het jaar uit te voeren. Vanaf 2019 kan de gemeente Waalwijk dan belasting gaan heffen in het BIZ-gebied en heeft Centrum Management Waalwijk vanaf dat moment meer financiële slagkracht voor de uitvoering van haar plannen.

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie