Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Winkelcentrum Koningshoek Maassluis heropend

Na een grondige verbouwing en uitbreiding wordt winkelcentrum Koningshoek in het laatste weekend van september feestelijk heropend. Het 45 jaar oude winkelcentrum is uitgebreid met circa 2.900 m2 winkelvloeroppervlak. Daarnaast zijn kleinere winkelunits vervangen door grotere en is de routing verbeterd.

Al in de detailhandelsvisie van 2012 was Koningshoek aangemerkt als het hoofdwinkelgebied van Maassluis. In de visie was ook al aangegeven dat het belangrijk was Koningshoek te versterken, met onder andere een discountsupermarkt, en dat het nodig was de bestaande winkels te vergroten.

DTNP beoordeelde de effecten van de uitbreiding van het winkelcentrum en kwam tot de conclusie dat het winkelcentrum twee keer zo klein is als zou mogen worden verwacht voor een lokaalverzorgend centrum. De verwachte effecten op de winkelstructuur van Maassluis werden louter positief ingeschat. Met de uitbreiding is een inhaalslag gemaakt, die er voor zorgt dat de lokale verzorgingsfunctie beter wordt ingevuld. Ook voor de overige winkelcentra in Maassluis en in de nabijgelegen kernen Maasland en Maasdijk zag DTNP na de uitbreiding van Koningshoek nog voldoende potentie, met zelfs hier en daar nog uitbreidingsmogelijkheden.

Met de verbouwing hebben de inwoners van Maassluis een prachtig winkelcentrum gekregen, waar ze weer jaren voor al hun geregelde aankopen terecht kunnen.

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie