Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Heuvelrug voortvarend aan de slag met Retailparagrafen

Ondernemers, BIZ en gemeente Utrechtse Heuvelrug maken deze maanden concrete stappen met de uitvoering van de begin dit jaar vastgestelde Retailparagrafen. Zo zijn in meerdere centra de parkeerverwijzingen verduidelijkt, wordt op verschillende manieren het verblijfsklimaat in Driebergen-Centrum geoptimaliseerd en zijn ook verbetertrajecten voor de openbare ruimte in de centra van Doorn en Maarn van start gegaan.

De Retailparagrafen zijn in samenspraak met bovengenoemde belanghebbenden, onder procesbegeleiding van DTNP, per dorpscentrum opgesteld. Belangrijke conclusies uit de werkateliers waren dat de uitgangspositie van de centra sterk is, getuige ook de beperkte leegstand, maar dat er wel verbeteringen gewenst zijn op het gebied van openbare ruimte, uitstraling en samenwerking, om het voor de lokale bezoeker en de toerist nog aangenamer te maken.

Zowel de quickwins als de complexere trajecten uit de actielijsten van de Retailparagrafen worden opgepakt. Voorbeelden van de uitgevoerde quickwins zijn de parkeerverwijzingsborden en de gezamenlijke afspraken met betrekking tot gladheidsbestrijding. Uitvoeringstrajecten om het verblijfsklimaat op de Traaij (Driebergen-Centrum) te verbeteren zijn gestart. Er wordt een andere opstelling van de weekmarkt getest (pilot) en het terrassenbeleid wordt geactualiseerd, waardoor er in de winkelstraat meer ruimte voor kleine terrassen komt.

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie