Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Waar is het centrum van Buitenpost?

In het centrum van Buitenpost is al enige tijd sprake van een krimpend winkelaanbod. Eigenaren vragen de gemeente Achtkarspelen of zij hun pand mogen transformeren naar andere functies, waaronder wonen. Om deze vragen goed afgewogen te kunnen beantwoorden, heeft de gemeente DTNP gevraagd een centrumvisie op te stellen. In de centrumvisie gaan we de komende maanden bepalen wat de beste afbakening van het centrumgebied is en waar welke functies dan wenselijk zijn.

In kleinere plaatsen kan een enkele lokale speler het verschil maken. In de beginfase van ons onderzoek lag de nadruk daarom op de lokale betrokkenen. We begonnen dit project dan ook met een schouw met de projectgroep (gemeente, ondernemersvereniging, plaatselijk belang, ondernemers, makelaars, bewoners, etc.). Ter plaatse bespraken we de dagelijkse gang van zaken en vroegen we natuurlijk: “Waar begint volgens jullie het centrum?”.

Aanvullend voerden we individuele gesprekken met ondernemers, eigenaren, ontwikkelaars en vertegenwoordigers van het verenigingsleven die veel lokale kennis over of grote belangen in het centrum hebben. Om ook vroegtijdig alle overige ondernemers in het centrum én winkeliers daarbuiten de kans te geven hun wensen en visie op het centrum van Buitenpost kenbaar te maken, voerden we een online enquête uit.

Door de input van al deze stakeholders en onze eigen observaties leren we de lokale (on)mogelijkheden van Buitenpost kennen. Met deze analyse, en de dilemma’s die eruit voortkomen, gaan we in de volgende bijeenkomst met de projectgroep aan de slag.

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie