Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Venlo maakt Plan Binnenstad 2030; DTNP coacht
Unieke samenwerking voor binnenstad van de toekomst

Foto: Venlostad.com, Venlo Partners, gemeente Venlo en Vastgoedeigenaren Venlo (bron: Venloonline.nl)

“Zelf zet ik voor dit project zo weinig mogelijk letters op papier” aldus DTNP-projectleider Karel Trommelen. “De projectgroep, bestaande uit Marcel Tabbers van Venlo Partners en Tom Vullings van de gemeente, stelt het Plan Binnenstad 2030 op. Wij coachen hen daarbij door inhoudelijke kennis over centrumgebieden en onze ruime ervaring met dit soort processen in te brengen.”

Voor Venlo is dit project bijzonder. Het Plan Binnenstad 2030 voor het centrum van Venlo is een initiatief van de Vereniging van Vastgoedeigenaren Venlo, Venlostad.com en de gemeente Venlo. Het is voor het eerst dat deze drie partijen samen naar de toekomst van hun centrum kijken. Marcel Tabbers: “We zijn op zoek naar nieuwe scenario’s voor de binnenstad. Plan Binnenstad 2030 wordt het kompas voor de toekomst!”

De projectgroep stelt het plan uiteraard op in nauwe samenspraak met belanghebbenden uit het centrum. Zij kunnen op diverse bijeenkomsten meedenken over de toekomst van de Venlose binnenstad en hun wensen en ideeën laten horen.

Karel Trommelen: “Bij die bijeenkomsten ben ik gespreksleider. Doordat wij al veel ervaring hebben met inspraakprocessen in centra in Nederland kan ik inspirerende vragen stellen en de deelnemers aan het denken zetten.”

In de aanloopfase hebben we de binnenstad letterlijk en figuurlijk op de kaart gezet: hoe hebben de voorzieningen in Venlo zich de afgelopen jaren ontwikkeld? Welke typen huishoudens zijn er in de gemeente? En hoe verhoudt het centrum van Venlo zich tot de andere centra in de regio? Met deze kennis kunnen we tijdens de bijeenkomsten met stakeholders aan de slag. Wij hopen voor Venlo dat de corona-crisis dit mooie project niet te veel vertraagt.

Bijlagen:

Foto: Venlostad.com, Venlo Partners, gemeente Venlo en Vastgoedeigenaren Venlo (bron: Venloonline.nl)
Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie