Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Digitale democratie in Cuijk
Bespreking centrumvisie via livestream

“In deze lastige tijden moeten democratische processen zoveel mogelijk doorgang vinden. Dit vraagt om creativiteit en flexibiliteit van alle betrokkenen en wij dragen daar graag ons steentje aan bij.” Projectleider Rik Eijkelkamp stond vanuit een bijna lege raadszaal in Cuijk via een livestream in contact met de raadsleden, die vanuit huis de raadsvergadering bij konden wonen.

Rik presenteerde hier de evaluatie en actualisatie van de centrumvisie. In 2015 heeft DTNP de centrumvisie voor Cuijk opgesteld en vijf jaar later is het tijd om de voortgang te evalueren. In de evaluatie is teruggekeken op de grote stappen die al zijn gezet en is er benoemd welke zaken nog hernieuwde aandacht vragen. Dit heeft geresulteerd in een uitvoeringsgerichte projectenlijst, waarmee Cuijk op de goede weg voort kan blijven gaan (ook na de corona-crisis).

De raadsleden konden tijdens de digitale themabijeenkomst vanuit huis in gesprek met Rik. Tijdens de presentatie stelden ze digitaal hun vragen, die Rik na de presentatie kon beantwoorden.

“Het voelde wel wat vreemd om tegen een lege zaal te praten” zei Rik na afloop, “maar op deze manier wordt er aan ieders veiligheid gedacht en blijft er ruimte voor open gesprekken en bijeenkomsten, zodat de democratische processen niet in het geding komen.”

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie