Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Inloopavonden in coronatijd?
Projectwebsite Vijfheerenlanden

Inloopavonden? Die kunnen nu natuurlijk niet doorgaan. In maart hadden we er drie gepland staan in de fusiegemeente Vijfheerenlanden. DTNP is voor deze gemeente het detailhandelsbeleid van de voormalige gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik aan het harmoniseren en we wilden tijdens de inloopavonden de analyse en conceptvisie bespreken met inwoners en ondernemers. Eind maart hebben we met de gemeente besloten een online participatieplatform te maken.

Elke methode heeft zijn voor- en nadelen. Groot voordeel is dat de projectwebsite 24/7 beschikbaar is in deze voor ondernemers hectische periode. Projectleider Tycho Wissink: “Natuurlijk mis ik zelf de menselijke factor. Nuance overbrengen gaat nou eenmaal lastiger in tekst. De lokale ‘feeling’ waar ik op een inloopavond naar op zoek ben, komt ook wat minder over als je niet met de mensen kan praten. Maar deze vorm bevalt me heel goed wat betreft bereik en doel; informeren én vrije discussie. We gaan zeker meer met dit soort platformen werken, ook in het kader van de omgevingswet.”

De projectwebsite is sinds 13 april voor alle betrokkenen toegankelijk: detailhandel5hl.dtnp.nl. Zij kunnen reageren op drie onderdelen: de analyse van de huidige situatie, de detailhandelsvisie en de centrumvisie. Maar ook meningen over het detailhandelsbeleid die niet direct bij deze onderwerpen passen zijn welkom.
“We willen de ideeën en wensen van zoveel mogelijk betrokkenen horen, net als op een gewone inloopavond. En post-corona gaan we hopelijk wel deels terug naar gesprekken ter plaatse, dan gaat voor mij een plek nog meer leven.”

Na twee weken monitoren verwerken we de reacties in een conceptrapport. Daarover gaan we dan, als het kan, weer als ‘vanouds’ in discussie met een werkgroep met vertegenwoordigers van de verschillende ondernemerscollectieven. En anders zoeken we ook daar weer een oplossing voor.

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie