Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Onderzoek warenmarkten Heerlen

Een teruglopend aantal kooplieden; ook de warenmarkten in Heerlen-Centrum, Hoensbroek en Heerlerheide kampen ermee. De gemeente Heerlen heeft behoefte aan inzicht in de toekomstbestendigheid van de markten. DTNP stelt daarvoor een bespreekstuk op, waarin de huidige situatie in beeld wordt gebracht en er per markt een ontwikkelperspectief wordt geschetst.

Tycho Wissink van DTNP: “Ook in coronatijd zijn dit soort onderzoeksopdrachten goed uit te voeren. Door de juiste feiten en cijfers in beeld te brengen en met een aantal gerichte gesprekken met mensen die al jaren elke week op de markt staan, krijgen we goed zicht op de huidige situatie.”

Het helpt natuurlijk dat we veel plekken al goed kennen. In Heerlen werkten we eerder onder andere aan het horecabeleid en aan een onderzoeksrapport over de dinsdagmarkt. Begin 2018 schreven we het landelijke toekomstperspectief op de ambulante handel “Proeven en Ontmoeten”.

De laatste jaren zien we hernieuwde aandacht voor de functie van de warenmarkt als volwaardig onderdeel van zowel de aanbodstructuur als de beleving in een centrum. De begeleidingscommissie voor dit onderzoek in Heerlen en onze andere warenmarktprojecten bestaat daarom naast marktkooplieden en gemeente ook uit vertegenwoordigers van de centrumgebieden.

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie