Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Druk in de weer met nieuwe binnenstadsvisie Assen
Door twee brillen naar het centrum kijken

De gemeente Assen is bezig met het opstellen van een nieuwe binnenstadsvisie. Ondanks dat de vorige visie nog niet heel oud is, bestaat er wel behoefte aan een meer integrale en verdiepende visie waarin scherpe keuze gemaakt worden. Bijzonder aan dit project is dat niet alleen wij als deskundige door de gemeente gevraagd zijn. Wij werken in dit project samen met het stedenbouwkundige bureau Urhahn.

Ward Frielink: “In het begin was het even zoeken naar de onderlinge samenwerking. Beide zijn we gewend zelfstandig te werken aan opdrachten. We leren veel van elkaar, doordat we ieder met een eigen bril naar het centrum kijken. De opgave in de binnenstad van Assen is groot en heel complex. Onze verschillende brillen kunnen nu juist helpen bij het vinden van de oplossing.”

Tijdens deze eerste fase van de binnenstadsvisie werden we plotseling geconfronteerd met de coronamaatregelen en -crisis. Door snel te schakelen en nieuwe overlegvormen te introduceren, kon deze fase alsnog doorgaan. We liepen slechts een kleine vertraging op doordat sommige participatievormen nu simpelweg wat meer tijd vragen.

Ward Frielink: “Om overleggen met stakeholders efficiënt te laten verlopen, hebben we van te voren een filmpje opgenomen waarin wij de belanghebbenden meenamen in onze analyses. Deelnemers kwamen zo goed voorbereid aan tafel, waardoor de overleggen ook heel efficiënt verliepen. Deze vorm kent zeker voordelen en we zijn aan het kijken of we in de toekomst het niet vaker op deze wijze kunnen doen.”

Momenteel zijn we de eerste analysefase aan het afronden. Onze analyses en de inbreng van stakeholders verwerken we tot een rapport. De komende periode gaan we aan de slag met het mooie werk om tot een realistische, uitvoerbare en inspirerende visie te komen.

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie