Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Analyse retailstructuur Hengelo in de maak

We kunnen weer wat meer de deur uit! Afgelopen donderdag liepen projectleider Rik Eijkelkamp en adviseur Leon Heger, samen met Susan Meijer, beleidsadviseur bij de gemeente Hengelo, door het centrum van Hengelo.

We gaan namelijk aan de slag met een retailanalyse voor de gemeente Hengelo. Met onze scherpe blik gaan we ruimtelijk-economische analyses van de verschillende onderdelen van de structuur (detailhandel, horeca en leisure) maken. We brengen met overzichtelijke kaarten en grafieken de hele retailsector in beeld, en beoordelen hoe de sector functioneert in relatie tot actuele ontwikkelingen en het (lokale) beleid. Indien nodig kan het retailbeleid van de gemeente hierop worden aangepast.

Susan Meijer, beleidsadviseur bij de gemeente Hengelo: ‘’Met de retailanalyse kunnen we verder bouwen aan een toekomstbestendige winkel- en horecastructuur, en beschikken we over actuele input voor de omgevingsvisie voor onze binnenstad en Hart van Zuid. Die willen we na de zomer in samenspraak met de inwoners gaan opstellen.’’.

Met de analyse van de retailstructuur kan de gemeente Hengelo goed voorbereid de gevolgen van de coronacrisis te lijf gaan. De gemeente weet hierdoor welke onderdelen van de structuur kwetsbaar zijn (transformatieopgave) en welke functies en locaties juist (toekomstbestendig) kunnen bijdragen aan een aantrekkelijk voorzieningenaanbod voor de komende jaren.

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie