Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Nieuw schoenenmuseum in het hart van Waalwijk
Schoenenstad zet volgende stap in uitvoering centrumvisie

Midden in het centrum van Waalwijk, aan het Raadhuisplein, komt een nieuw bezoekdoel: het schoenenmuseum. Daar trekt de gemeente 10 miljoen euro voor uit. Het museum komt terecht in het voormalige gemeentehuis en zal volgens planning begin 2021 haar deuren openen voor de eerste bezoekers. Met deze ontwikkeling zet de gemeente een belangrijke volgende stap in de uitvoering van de centrumvisie die in 2017 door DTNP is opgesteld.

Karel Trommelen: “In de centrumvisie gaven we aan dat het voor het versterken van de identiteit en het onderscheidend vermogen van Waalwijk gewenst is het thema schoenen, leer en mode zichtbaarder te maken. Het Raadhuisplein en de Grotestraat wezen we aan als stimuleringsgebied voor dit thema. Het schoenenmuseum helpt om deze ambitie verder te verwezenlijken.”

De ambities uit de centrumvisie kregen in Waalwijk eerder al een concrete uitvoering met de verplaatsing van de Action, de verplaatsing van de warenmarkt, de verbetering van het parkeerregime en de succesvolle nadruk op het compacte winkelrondje. De gemeente Waalwijk toont met de investering in het nieuwe schoenenmuseum opnieuw aan serieus werk te maken van een levendig en multifunctioneel centrum, iets wat wij natuurlijk toejuichen!

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie