Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Altijd fijn als mensen enthousiast op je baan reageren
Eén maand bij DTNP

Op 1 september 2020 ben ik gestart als junior adviseur bij DTNP. Het is de tijd van het jaar waarin veel van mijn vrienden en bekenden ook met nieuwe dingen starten en vaak gaan de gesprekken dus over waar je mee bezig bent. Hoe is je nieuwe baan? Wat doe je eigenlijk? En dan is het heel prettig om enthousiaste reacties te krijgen op je antwoord. Iedereen heeft wel iets met het centrum, iedereen komt daar wel eens, en iedereen weet waar je het over hebt. Dat maakt dit werkveld zo tastbaar en daardoor kan je er makkelijk over vertellen.

We zijn nu een maand verder en ik ben met diverse opdrachten bezig. Bij projecten die al liepen toen ik bij DTNP begon, ondersteun ik het projectteam door delen van het onderzoek of de uitwerking uit te voeren, bij nieuwe projecten ben ik vanaf de start deel van dat projectteam. Eén van de projecten waar ik vanaf het begin bij betrokken ben, is de actualisatie van het detailhandelsbeleid in Capelle aan den IJssel. Deze stad deed mij denken aan waar ik zelf ben opgegroeid, planmatig gebouwde wijken met een goed bereikbaar winkelcentrum. Het is fascinerend om zo steeds meer steden en gebieden te leren kennen waar ik wel van had gehoord, maar waar ik nog niet op dit niveau mee bezig ben geweest.

In de analysefase van een nieuw project voel ik mij telkens weer een heuse (economische) geografe; Google maps, ruimtelijkeplannen.nl, wat ligt waar en waarom, wat is de vraag en het aanbod? De volgende stap, het maken van kaarten, is ook een leuke bezigheid, vooral nu ik de basics onder de knie heb en niet voor iedere kleine stap bij Tycho hoef aan te kloppen. Bij het schrijven van mijn eerste rapport werd wel duidelijk dat “dat academische” wat teruggeschroefd mag worden. Het gaat hier om actieve zinnen met een duidelijke boodschap. Daar moet ik nog aan wennen. Mijn persoonlijke highlight is het wekelijkse plenaire overleg, waarbij projecten en actualiteiten met z’n allen besproken worden. Het sparren met collega’s over de lokale detailhandelsstructuur of waarom het ene kaartje duidelijker is dan het andere laat mij in ieder geval merken dat ik hier op mijn plek ben.

Dit vak betekent wel dat ik niet meer door de stad kan lopen zonder aan mijn werk te denken, maar ja, dat heb je als geograaf.

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie