Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Coevorden voortvarend met herinrichting centrumstraten

“De gemeente Coevorden verdient een pluim.” vindt Dirk Jan Droogh, “De centrumvisie die wij voor Coevorden opstelden, is nog maar twee jaar geleden vastgesteld en het centrum ziet er nu al veel aantrekkelijker uit.”

In de centrumvisie wordt de prioriteit gelegd bij de Friesestraat, de Bentheimerstraat en de Sallandsestraat. De eerste twee straten zijn dé assen met publieksgerichte functies, in de Sallandsestraat kan ook transformatie naar wonen mogelijk worden gemaakt. Herinrichting van deze drie straten, met een goede aansluiting op de Markt had prioriteit.

Dirk Jan: “Dat de herinrichting, met nieuwe bestrating en moderne bloembakken en zitelementen, nu al voltooid is, is zeer positief voor het centrum van Coevorden. Als straks ook de auto weer in een deel van de Friesestraat toegelaten wordt, wordt het voetgangersgebied ook nog compacter, waardoor bezoekers meer geconcentreerd worden. Bovendien kunnen er dan in dat deel van de Friesestraat weer andere bedrijven landen, die goed met de auto bereikbaar moeten zijn. Zo wordt het centrum ook nog eens meer divers.”

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie