Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Strand Noordwijk voor iedereen

“Tot rust komen met de wind in mijn haren en luisterend naar de golven.” “Lekker actief bezig zijn op het strand of het water.” “Als gastheer inspelen op de wensen van mijn bezoekers.” “Dagje aan zee, handdoekje, boek en een schepje mee.” “Bijzondere strandvogels spotten.” “Bijkletsen in de strandtent en de zon in de zee zien zakken.”

Bijna iedereen gaat graag naar het strand, maar niet iedereen is er op zoek naar hetzelfde. Hoe hou je een goede balans tussen de verschillende gebruikers van het strand? Hoe zorg je ervoor dat de verschillende activiteiten elkaar zo weinig mogelijk in de weg zitten en het strand voor iedereen een plek is waar ze graag komen?

Peter Rosmulder: “Wij gaan voor de gemeente Noordwijk een nieuwe strandnota opstellen, waarbij we op zoek gaan naar het optimum tussen alle ruimtevragers van het strand. De toegankelijkheid voor iedereen, dus ook voor mindervaliden, is daarbij een van de belangrijke aandachtspunten. Maar we gaan ook overwegen of het goed is meer jaarrond-strandpaviljoens toe te staan.”

Zeker voor zo’n druk en divers gebruikt gebied als het strand is het van belang draagvlak te creëren. We gaan dan ook een schouw houden met vertegenwoordigers van alle gebruikers. Daarnaast organiseren we een bijeenkomst voor alle paviljoenhouders en bouwen we een projectwebsite waarop de overige belanghebbenden kunnen meedenken over de nieuwe nota.

Peter: “Maar we beginnen natuurlijk met de evaluatie van de strandnota 2015-2020, getiteld ‘Kwaliteit aan de kust’. Wat is er de afgelopen jaren bereikt en welke zaken verdienen nog aandacht? Wij zijn benieuwd!”

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie