Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Detailhandels- én horecastructuurvisie Krimpen aan den IJssel
Uitbreidingswens supermarkt in groter verband

Nieuwe winkelinitiatieven wil de gemeente Krimpen aan den IJssel graag in een groter verband beoordelen. In eerste instantie werd dan ook aan een detailhandelsstructuurvisie gedacht.

Projectleider Tycho Wissink: “Tijdens een oriënterend gesprek hierover bleek de gemeente ook te willen kunnen beschikken over een actuele horecastructuurvisie. Wij hebben toen samen met hen geconcludeerd dat het het beste is om beide visies tegelijk op te stellen. Met een gecombineerde detailhandels- en horecastructuurvisie worden beide visies optimaal op elkaar afgestemd.”

De detailhandelsstructuurvisie van de gemeente Krimpen aan den IJssel stamt uit 2011. Door de veranderingen in de afgelopen tien jaar, in het gedrag van consumenten en daardoor in het vestigingsgedrag van winkels, maar ook wat betreft jurisprudentie over motiveringsvereisten voor ruimtelijk detailhandelsbeleid is het goed om het beleid nu te actualiseren.

Tycho: “De gemeente beschikt nog niet over een horecastructuurvisie. De coronacrisis zorgt voor grote uitdagingen bij zowel de horeca als de detailhandel, de dragers van levendige centra. Het is dan ook van belang niet alleen voor de winkelsector, maar ook voor de horeca actueel beleid te hebben. We bekijken dit alles in samenhang. Zo kunnen we de kansen en mogelijkheden goed bepalen.”

We zijn inmiddels gestart met het eerste overleg met de begeleidingscommissie en met een uitgebreide observatie van de verschillende centra in de gemeente. De volgende stap is een enquête onder de ondernemers. Alle horeca- en winkelondernemers kunnen deze binnenkort tegemoet zien.

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie