Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Hard aan de slag in Veenendaal
Detailhandelsbeleid vastgesteld

“Veenendaal is een winkelstad bij uitstek en dat willen we ook graag zo houden. De leegstand verdwijnt niet vanzelf, we zullen echt hard aan de slag moeten. Met dit beleid van concentratie van winkels in het centrum, de buurtwinkelcentra en woonboulevards en het toevoegen van andere functies zoals cultuur, leisure en evenementen, hopen we daar een antwoord op gevonden te hebben.” Wethouder Dylan Lochtenberg omschrijft met deze woorden het belang van het onlangs vastgestelde detailhandelsbeleid voor de gemeente Veenendaal.

Wij actualiseerden het detailhandelsbeleid van de gemeente uit 2012. De raad stelde het beleid vast, overwegende dat, zoals in het raadsbesluit staat, ’de behoefte aan fysieke winkels door ontwikkelingen in de markt sterk terugloopt’ en ‘ondernemers en investeerders behoefte hebben aan helder en actueel beleid’.

Projectleider Tycho Wissink: “Dat laatste onderschrijven wij ten zeerste. Het is mooi dat Veenendaal op dit belangrijke moment een helder kader neerzet, zodat mensen weten waar ze kunnen investeren en met gezamenlijke inzet kunnen bouwen aan een aantrekkelijke toekomst voor bewoners, bezoekers en ondernemers.”

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie