Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Eigenaren 'aan de ploeg' voor gebiedsvisie centrumentree Rijssen

“Het gebied ‘Kop Grotestraat & Enterstraat’ in Rijssen verdient een kwaliteitssprong. In deze hoek van de centrumschil zit veel van het historische DNA van Rijssen, maar de uitstraling is nu wat rommelig. De gemeente heeft de openbare ruimte van het gebied al aangepakt, maar in het vastgoed is die kwaliteitsslag nog niet overal van de grond gekomen.” vertelt projectleider Tycho Wissink. “Het borrelt al wel hier en daar, maar er ligt een duidelijke behoefte aan heldere kaders: wat mag er? Die keuze moet weloverwogen worden gemaakt, want in de huidige woningmarkt kan de transformatie-ontwikkeling snel gaan. Maar de wensen moeten ook haalbaar zijn en op dit schaalniveau is elk pand, en dus elke eigenaar, een belangrijke schakel; zij moeten het gaan doen. De gemeente heeft ons daarom gevraagd om samen met de eigenaren een gebiedsvisie op te stellen.”

Door eigenaren te inspireren en te betrekken, en ze zelf ‘aan de ploeg’ te zetten, kunnen zij vertrouwen krijgen in een aantrekkelijke toekomst en daarmee ook in elkaar en in partners zoals de gemeente. Gisteren deden we daarvoor de eerste aanzet. Tycho: “Gisteravond is de digitale aftrap geweest met de eigenaren. Wij hebben laten zien hoe wij het gebied hebben leren kennen, en welke kansen we daar in zien. Het was prettig om te merken dat eigenaren zich in dat verhaal herkenden. De behoefte aan duidelijkheid en om over hun mogelijkheden te praten is evident. Dat is precies waar deze opdracht om draait, dus willen we zo snel mogelijk met de gesprekken aan de slag.”

Komende week gaan we één op één met de individuele eigenaren in hun eigen pand vertrouwelijk in gesprek over de kansen en (on)mogelijkheden die ze zien, persoonlijk, voor hun pand en voor het gebied. Met een begeleidingsgroep gaan we dan stoeien met de uitkomsten, om uiteindelijk tot een gezamenlijke koers te komen voor de ontwikkeling van het gebied.

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie