Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Sterke structuurvisie voor sterk Capelle aan den IJssel
Structuurvisie detailhandel 2021 vastgesteld

“Hoewel het detailhandelsbeleid van Capelle aan den IJssel nog niet heel oud is, is er in de tussentijd veel gebeurd. In deze, zeker voor horeca en detailhandel turbulente tijden is het goed om de koers tijdig bij te sturen of juist te bevestigen . Een van de aanvullingen in het nieuwe beleid is bijvoorbeeld een grotere aandacht voor de ontwikkeling van horeca. ” Tycho Wissink, projectleider voor de visie is verheugd dat het beleid deze week unaniem werd vastgesteld. “ Veel gebieden zaten tijdens dit proces in een bepalende fase: bij de ingrijpende modernisering van De Koperwiek naar Stadshart wordt nu het Stadsplein aangepakt, de herontwikkeling van bedrijvenpark Rivium naar woonwerkwijk gaat nu echt van de grond komen, winkelcentrum Picasso Passage wordt gemoderniseerd, en ook de herinrichting van verschillende andere gebieden krijgt vorm. De vaststelling van het beleid geeft betrokkenen vertrouwen dat de neuzen dezelfde kant op staan en iedereen er samen aan wil blijven werken.”

Ondanks de coronacrisis hebben we samen met gemeente en betrokkenen een goed proces kunnen doorlopen. Het bleek in de loop van het project gelukkig ook mogelijk om de verschillende winkelgebieden met 1 of 2 vertegenwoordigers te bekijken. Dat heeft veel bijgedragen aan de uitvoerbaarheid van het nieuwe beleid. Wethouder Westerdijk tijdens de raadsvergadering over deze participatie: “De structuurvisie zoals die er nu is, beantwoordt in grote lijnen aan de input die gegeven is door de eigenaren, huurders en winkeliers en is breed gedragen.“

Tycho: “In de structuurvisie detailhandel hebben we ook teruggekeken op onze visie uit 2015. De gemeente heeft het beleid sindsdien consequent uitgevoerd en veel van de toen genoemde acties zijn dan ook al uitgevoerd. Daar krijgen wij natuurlijk energie van. Met nieuwe acties per gebied kan de gemeente, met ondernemers en eigenaren, verder met het gezond houden van de horeca en detailhandel in de centrumgebieden.”

Of zoals wethouder Westerdijk het verwoordde: “Met deze sterke structuurvisie kunnen we Capelle sterk houden!”

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie