Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Geen advies voor gemeente De Ronde Venen

De gemeente De Ronde Venen wil haar detailhandelsbeleid actualiseren, en vroeg DTNP hen daarbij te ondersteunen. Wij hebben als bouwsteen voor de actualisatie een analyse van de huidige situatie in de gemeente gemaakt. Projectleider Tycho Wissink: “We hebben dus nu, een beetje anders dan anders, geen adviesrapport geleverd, maar een overzicht van de structuur en ontwikkelingen. Daarbij konden we het natuurlijk niet laten de kansen en knelpunten die we zagen te benoemen. Met deze uitgebreide analyse kan de gemeente te maken keuzes goed afwegen en onderbouwd haar visie gaan actualiseren.”

De gemeente De Ronde Venen ligt aan de rand van het Groene Hart, tussen hoogstedelijke gebieden, met bijvoorbeeld Amsterdam en Amstelveen, en open landschap, met onder andere de Vinkeveense Plassen, in en rond de gemeente zelf. Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen en Abcoude zijn de vier grotere dorpen in de gemeente. De dorpen hebben vaak nog zowel een historisch dorpslint, waar ook nu nog veel aanbod te vinden is, als een meer planmatige winkellocatie.

Tycho: “Afgelopen week presenteerden we de uitkomsten van onze analyse aan de ondernemersverenigingen van de verschillende dorpen. De gemeente gaat nu, samen met de ondernemers, verder met de actualisatie van het beleid en de visievorming. Wij blijven de gemeente daarbij de komende tijd ondersteunen.”

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie