Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Meedenken over horecavisie en recreatie- en toerismevisie Uithoorn

‘Reis mee naar Uithoorn 2040’ was de slogan van de week van de participatie in de gemeente Uithoorn afgelopen week. De inwoners konden op verschillende manieren hun mening geven over de omgevingsvisie die de gemeente momenteel. De centrale vraag bij al deze activiteiten was: Hoe moet de gemeente er in de toekomst uit komen te zien?

Adviseur Frederike Schneider: “Een van de activiteiten was een ‘meedenkmarkt’. Daar hadden wij ook een stand. De bezoekers van de markt konden bij ons meedenken over de onderdelen van de omgevingsvisie waar wij mee bezig zijn, de horecavisie en de recreatie- en toerismevisie.”

Andere thema’s waar de inwoners over mee konden denken waren o.a. een gezonde leefomgeving, duurzaamheid, mobiliteit en de woningbehoefte. Bewoners konden met de raad mee fietsen door de gemeente, er waren gebiedsateliers over een viertal gebieden binnen de gemeente en afgelopen donderdag dus de meedenkmarkt.

Frederike: “Bij onze stand konden de bezoekers van de markt op grote plattegronden van de gemeente aangeven waar ze trots op zijn, ofwel ‘waar neemt u uw bezoekers mee naar toe?’. Uiteraard konden ze daarnaast ook aangeven waar zij nog verbeterpunten zien. De opkomst was helaas niet heel hoog, maar van de inwoners die er waren, kregen we zeer bruikbare en waardevolle bijdrages.’

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie