Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Inwoners West Betuwe spreken zich uit over koopzondagen

Winkels open op zon- en feestdagen, is daar behoefte aan in de gemeente West Betuwe? DTNP onderzoekt momenteel of winkeliers, inwoners en bezoekers van de gemeente de winkels graag ook op zondag open zouden willen zien.

Adviseur Frederike Schneider: “We voeren enquêtes uit onder de ondernemers en de inwoners. Een aselecte groep inwoners heeft inmiddels een brief gekregen van de gemeente, met de uitnodiging om hun mening te geven over koopzondagen. Behalve over koopzondagen kunnen ze ook laten weten wat ze vinden van de huidige winkeltijden.”

De gemeente West Betuwe is een fusiegemeente. In deze jonge gemeente geldt op dit moment het winkeltijdenbeleid van de voormalige gemeente Geldermalsen. Dat betekent dat de winkels in principe gesloten zijn op zondag.

Frederike: “De vragenlijst voor de inwoners kan nog twee weken ingevuld worden. Maar we hebben nu al een hoge respons. Daar zijn we uiteraard erg tevreden mee! Als we alle antwoorden binnen hebben gaan we een en ander uitwerken in een onderzoeksrapport voor de gemeente. Wij zijn zelf ook altijd zeer benieuwd naar de uiteindelijke uitkomst; wat willen de betrokkenen in West Betuwe?”

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie