Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Horecavisie voor gemeente Assen in de maak

“Nu de horeca weer open is en het post-corona-landschap vorm gaat krijgen, kan de horeca in Assen zich weer gaan ontwikkelen,” zegt adviseur Pieter Bos. “De vraag die bij de ondernemers leeft is hoe die ontwikkeling eruit moet zien. Wij gaan onderzoeken in hoeverre de toekomstige vraag en het huidige aanbod met elkaar matchen. Op grond daarvan maken we de structuurvisie, ofwel welk type horeca waar in de gemeente het beste tot zijn recht komt. Maar we gaan ook kijken wat het kwalitatieve wensbeeld is voor de eet- en drinkgelegenheden in Assen.”

De horeca in de gemeente Assen heeft vele gezichten. Van de terrassen aan de Markt, het Paddock Restaurant op het TT-Circuit, restaurants in vrijetijdscomplex De Bonte Wever, de McDonalds en KFC op bedrijventerrein Messchenveld, cafetaria De Bree in de buurt Peelo, tot nachthoreca als New Café Image in de Rolderstraat in het centrum. Bijna alle horecabedrijven worden gerund door lokale ondernemers.

Pieter: “Afgelopen maandag zijn we gestart met een eerste bijeenkomst met de werkgroep, die bestaat uit lokale ondernemers en specialisten van de gemeente. Binnenkort zullen we alle horecagebieden in de gemeente bekijken, zodat we goed begrijpen hoe de verschillende locaties zich tot elkaar verhouden.”

Om inzicht te verschaffen in het gewenste toekomstbeeld voor de horeca in Assen maken daarnaast een viertal enquêtes deel uit van het onderzoek; ondernemers, inwoners en bezoekers van zowel de binnenstad als van de recreatieparken mogen hun mening geven. Ondernemers worden later in het proces nogmaals betrokken via een speciale participatieavond.

Projectleider Ward Frielink: “Koninklijke Horeca Nederland heeft zijn zorgen uitgesproken over het kwaliteitsbeeld in de binnenstad. Samen met de werkgroep en alle andere belanghebbenden zullen we gaan kijken waar de horeca in Assen nog een kwaliteitsimpuls kan gebruiken, en gaan we op zoek naar concepten die iets kunnen toevoegen.”

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie