Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Centrum als een “mooie oude boom”
Creatieve werksessie Abcoude

Deze week waren we terug in Abcoude voor een interactieve werksessie en schouw met ondernemers en andere belanghebbenden uit het centrum. Voor het mooie centrum van Abcoude stellen we samen met lokale belanghebbenden een plan van aanpak voor het centrum op. Tijdens de startbijeenkomst vorige maand merkten we al dat er goede energie in de groep zat om met het centrum aan de slag te gaan. De opkomst was tijdens deze tweede sessie groot en de sfeer was wederom prima.

Als aftrap kreeg elke deelnemer een leeg A4 en de opdracht om het centrum te tekenen zoals hij/zij het nu zag. Het resultaat gaf al interessante inzichten: “Terwijl de één het centrum van Abcoude zag als een mooie oude boom die niet omver te krijgen is, tekende een ander een Hoogstraat vol met auto’s. Ook werd het centrum door een deelnemer gezien als een clustering van ‘eilandjes’ met allerlei leuke plekjes maar zonder ruimtelijke samenhang.”, aldus adviseur Frederike Schneider.

Na deze eerste oefening gaven we een presentatie waarin we kort ingingen op o.a. de uitkomsten van het Koopstromenonderzoek, de relevante bezoekprofielen (en hun wensen) en relevante ruimtelijke aspecten van het centrum. Frederike: “We vroegen daarop de deelnemers tijdens de gezamenlijke schouw vanuit twee perspectieven, die van de lokale inwoner en van de recreatieve bezoeker, naar het centrum te kijken. Zo ervaar je het centrum weer even vanuit een ander perspectief dan het eigen.”

De verzamelde indrukken werden tijdens de werksessie door de groepjes deelnemers vertaald naar verschillende acties en projecten, waaronder meer ruimte voor de fiets en voetganger, beter onderhoud van de openbare ruimte en het plaatsen van bloembakken, maar ook de wens om regelmatiger bij elkaar te komen en de energie erin te houden.

Projectleider Ward Frielink: “Goede intenties genoeg dus, aan ons om dit alles samen te brengen tot een werkbaar (concept)plan van aanpak.”

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie