Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Een aantrekkelijk en levendig centrum, voor bewoner en vakantieganger
Gebiedsvisie Ouddorp

Waarom komen inwoners en toeristen naar het centrum van Ouddorp? Kunnen we functies aan het centrum toevoegen om meer bezoekers te trekken? En zo ja welke? Hoe zorgen we ervoor dat het centrum nog aantrekkelijker wordt, zonder de karakteristieke eigenheid van het historische centrum uit het oog te verliezen? En hoe verbinden we het centrum beter met de omgeving, bijvoorbeeld met fietsende bezoekers uit de vakantieparken rond het strand?

Projectleider Ward Frielink: “Dat zijn in het kort de vragen waarmee we aan de slag gaan in de gebiedsvisie die we voor het centrum van badplaats Ouddorp gaan opstellen. Deze week maakten we met Joël Eichler van de gemeente Goeree-Overflakkee een eerste rondje door het centrum, en zijn we ook nog even op het strand geweest. Samen keken we naar wat de knelpunten, maar natuurlijk ook de sterke punten van het centrum zijn. Het kleinschalige, groene hart van het centrum rondom de kerk is bijvoorbeeld erg mooi.”

Ouddorp, op het eiland Goeree-Overflakkee, heeft een gezellig historisch centrum. Buiten het rondje met mooie oude pandjes rond de kerk zijn modernere gebouwen met winkels als Kruidvat en de supermarkten te vinden. In het centrum is het aanbod aan publieke voorzieningen de laatste jaren stabiel gebleven. De leegstand is in oppervlakte zelfs afgenomen.

Ward: “Dat het aanbod in het centrum van Ouddorp stabiel is gebleven is in deze tijd best bijzonder. Maar we moeten er wel voor zorgen dat dat zo blijft. Daarom is het belangrijk om te gaan kijken welke voorzieningen en functies we aan het centrum toe kunnen voegen, om ervoor te zorgen dat bewoners en bezoekers graag in het centrum blijven komen. Daarnaast zagen we dat sommige aanlooproutes aantrekkelijker ingericht kunnen worden om mensen op een prettige manier naar het centrum te laten lopen. Zo wordt het centrum als geheel een nog fijner verblijfsgebied.”

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie