Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Goed bezocht projectbezoek Centrum Schalkwijk in Haarlem

“Zo’n 60 geïnteresseerden mocht ik afgelopen vrijdag toespreken tijdens het bezoek dat Stedelijke Transformatie en Kern organiseerden aan het nieuwe Centrum Schalkwijk in Haarlem,” vertelt Ward Frielink. “Het was leuk om iedereen mee te nemen in de afwegingen die wij gemaakt hebben bij het proces om te komen tot een multifunctioneel hart voor stadsdeel Schalkwijk.”

Naast Ward sprak Jacques de Win van het ministerie van EZK, over de stand van zaken van de Impulsaanpak Winkelgebieden, en Michael Kaldenhove van de gemeente Haarlem gaf uitleg over de visie op en de rol van de gemeente bij deze ontwikkeling van winkelcentrum naar stadsdeelcentrum. Albert Hoogland van MVGM vertelde als vierde spreker over de wijze waarop hij de eigenaren van de CVvE meeneemt in en betrekt bij het hele transformatieproces, waardoor hij ervoor zorgt dat er niemand slechter van wordt.

Ward: “Het was goed om te zien dat er grote belangstelling was vanuit vergelijkbare stadsdeelcentra met een CvvE. Schalkwijk is een goed voorbeeld van hoe je, ook met veel verschillende eigenaren in je winkelcentrum, toch een geslaagde transformatie op gang kan brengen.”

Uiteraard maakte de groep ook een rondje door het winkelcentrum het centrum zich tot nu toe ontwikkeld heeft en waar de transformatie naar Centrum Schalkwijk de komende jaren nog gaat plaatsvinden.

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie