Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Programma Binnenstad Purmerend vastgesteld!
We zien de toekomst met veel vertrouwen en nieuwsgierigheid tegemoet

Gisteravond heeft de gemeenteraad van Purmerend het Programma Binnenstad vastgesteld en budgetten voor de uitvoering van strategische projecten beschikbaar gesteld. Op de valreep van 2022 een mooi resultaat voor het visietraject waar DTNP meer dan een jaar intensief en met veel enthousiasme aan heeft gewerkt.

Stedenbouwkundig adviseur Daan Veenstra: “Het was een feest om aan het allesomvattende Programma Binnenstad van Purmerend te werken. De binnenstad van Purmerend als hart van stad en regio is een mooie ambitie. Grote projecten als een nieuw singelpark, een opgewaardeerde stadsboulevard en een nieuw beeldbepalend gebouw zorgen ervoor dat de binnenstad nog leuker wordt, toekomstbestendig blijft en meer sociale waarde krijgt vol plekken voor ontmoeting. Tegelijkertijd zien we dat ‘kleinere’ projecten, zoals het vergroenen van de Breedstraat, ook al van de grond komen. We zien de toekomst van de binnenstad van Purmerend daarom ook met veel vertrouwen en nieuwsgierigheid tegemoet!”

Rik Eijkelkamp (projectleider DTNP): “Het was een intensief proces, waarin we heel veel mensen uit Purmerend gesproken hebben en met zowel jonge als oude bezoekers, ondernemers, eigenaren, culturele en maatschappelijke instanties, etc. hebben kunnen samenwerken om tot de uiteindelijke visie te komen. We zijn trots op het eindresultaat en blij om van mensen te horen dat ze zich herkennen en er veel energie is om met uitvoeringsprojecten aan de slag te gaan. Met Inge Reijmer als ambtelijk trekker en de nieuwe en bestaande BIZ gaat daar ook zeker veel van terecht komen.”

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie