Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Veel Ouddorpers blij met voorlopige gebiedsvisie centrum: “Mooi plaatje, strik erom!”

“Er was gisteren de hele dag door veel belangstelling van Ouddorpers voor de presentatie van de voorlopige gebiedsvisie voor het centrum van Ouddorp. Vrijwel ieder uur was de zaal goed gevuld, en ontstond er een levendig gesprek na afloop.” Adviseur Daan Veenstra kijkt meer dan tevreden terug op een goedbezochte participatiedag in het Zuid-Hollandse dorp.

Tijdens een inloopbijeenkomst eind vorig jaar konden inwoners en ondernemers uit Ouddorp al hun visie op het centrum laten zien en horen. Ze konden toen reageren op enkele analysepanelen, en op grote kaarten de eigen ideeën intekenen. Met de reacties en voorstellen is DTNP aan de slag gegaan. Gisteren presenteerden Daan en projectleider Peter Rosmulder ieder uur de voorlopige gebiedsvisie, waarna ook nu weer de aanwezigen met hen en met Joël Eichler van de gemeente Goeree-Overflakkee in gesprek konden.

Daan: “Het was een intensieve dag, met negen keer een presentatie. Peter en ik droegen steeds het stokje aan elkaar over, en na iedere presentatie gingen we samen het gesprek aan met de aanwezigen. Het was zeer de moeite waard. Erg leuk om te zien dat de aanwezigen enthousiast reageren op de visie, en dat ze de door henzelf ingebrachte ideeën herkennen in het eindbeeld."

De visie zet in op een aantrekkelijke en autovrije Kerkring als levendig publiekshart van het centrum. Er is daarbij aandacht geweest voor een goede balans tussen de verschillende weggebruikers. De gebieden rondom de Kerkring, zoals de parkeerplaatsen, de supermarktlocaties en een aantal aanloopstraten worden beter ingericht en waar mogelijk vergroend. Zo voelt het centrum meer als één geheel. Als laatste stap staan er in de visie ideeën voor een nieuw dorpshart, met een multifunctioneel gebouw en een nieuw dorpsplein bij de Kruidvat.

Peter: "Uiteraard zijn er ook kritische vragen gesteld over de voorlopige visie. We kunnen niet iedereen op alle punten tegemoet komen. Voor ons was het belangrijk om de gemaakte keuzes goed te kunnen toelichten. Ook fijn om hier en daar nog wat extra verbeterpunten te horen. We gaan nog extra aandacht besteden aan het fietsverkeer in het centrum, en we hoorden uit de zaal het idee om ook iets te doen met waterelementen in de publieke ruimte. We gaan zeker proberen die een plekje te geven!”

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie