Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Wethouder Harderwijk én DTNP trots op concept-binnenstadsvisie

Stedenbouwkundige Peter Rosmulder: “Het college van burgemeester en wethouders van Harderwijk stemde vorige week in met de Binnenstadsvisie 2031. In 2031 heeft Harderwijk 800 jaar stadsrechten, vandaar de 2031 in de titel. Nu de visie door het college is vastgesteld kan die naar de raad. Dat zijn mooie stappen in dit uitgebreide proces.”
Ook wethouder Wilco Mazier is heel trots op de voorlopige visie op ‘zijn’ binnenstad: “Het is een prachtige visie op de binnenstad. Een integraal plan, waarin heel veel visies samenkomen. En belangrijk: DTNP zegt het zelf al: het vertrekpunt ís al goed. Je kunt niet iets moois maken zonder dat de basis op orde is. We hebben een mooie en gezellige binnenstad, waar we trots op mogen zijn. Waar ook al heel wat te beleven valt. Maar er moet nog best wat gebeuren. We moeten nu kansen pakken.”

In de binnenstadsvisie zijn een viertal ‘sleutellocaties’ benoemd die mede bepalend zijn voor het succes en de toekomstbestendigheid van de Harderwijkse binnenstad. Het gaat dan om de herontwikkeling van de Vuldersbrink, het autovrij maken van Bruggestraat en boulevard, nieuwe functies voor het Kloosterplein en de Donkerstraat en tot slot het inrichten van uitnodigende stadsentrees.

Wethouder Mazier ziet het liefst dat de visie door de hele stad wordt gedragen: “Door inwoners, ondernemers, culturele instellingen. De binnenstad is onze huiskamer van de hele stad, waarop we apetrots mogen zijn en waarmee ik me heel erg verbonden voel.”

Peter: “Door het uitgebreide proces is er al veel draagvlak voor de visie. We hebben het toekomstbeeld tenslotte opgesteld samen met een brede projectgroep, bestaande uit detailhandels- en horecaondernemers, beleidsmedewerkers (economie, recreatie en toerisme, horeca en omgevingsvisie) vastgoedeigenaren, en een culturele instelling. Daarnaast is er een uitgebreid participatietraject geweest, met onder andere binnenstadsateliers, waar betrokkenen binnen konden lopen en met ons in gesprek konden gaan over de visie en hun kijk op de binnenstad.”

De binnenstadsvisie bestaat tot nu toe uit twee delen, de diagnose en de visie. Aan het uitvoeringsprogramma werken we momenteel, uiteraard ook weer samen met de betrokkenen. Samen op naar 2031!

Voor meer informatie:

Harderwijkse zaken.nl: Wethouder over concept-toekomstvisie binnenstad

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie