Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Nieuw terrassenbeleid Leidschendam-Voorburg vastgesteld
Meer ruimte voor terrassen

“Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg stelde deze week het nieuwe terrassenbeleid, dat wij voor de gemeente opstelden, vast,” vertelt projectleider Ward Frielink. “En het college liet de vaststelling vergezeld gaan van complimenten voor het stuk. Dat is natuurlijk heel fijn om te horen.”

DTNP stelde samen met de horeca-ondernemers in Leidschendam-Voorburg het nieuwe terrassenbeleid op. Er zijn omgevingsdialogen met de ondernemers georganiseerd en in een brede bijeenkomst zijn de betrokkenen geïnformeerd over de nieuwe beleidsregels. De nieuwe ‘beleidsregels terrassen’ vervangen de regels uit 2015.

Ward: “De belangrijkste wijzigingen zijn dat ondernemers, in overleg met hun buren, hun gevelterras breder mogen maken en dat eilandterrassen in onderling overleg verdeeld kunnen worden. Daarnaast heeft de gemeente oog voor duurzaamheid en dus mag er alleen nog verwarmd worden met elektrische kussens, dekentjes en infrarood heaters.”

“Het Huygenskwartier en het Sluisplein zijn daarnaast mooie historische gebieden, met beschermd stadsgezicht. Voor die gebieden zijn ook regels opgesteld over de uitstraling van de terrassen. Dus geen plastic meubilair en parasols met reclameteksten in deze gebieden.”

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie