Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Actualisatie supermarktstructuurvisie gemeente Vlissingen

“Afgelopen week zijn we gestart met de actualisatie van de supermarktstructuurvisie voor de gemeente Vlissingen,” vertelt adviseur Juul Doggen. “We hebben alle supermarkten van de gemeente bekeken en voerden daarna een startoverleg met de ambtelijke projectgroep. Het was een mooie zonnige dag, dus een goed moment om in een kustplaats rond te kijken.”

De vigerende Supermarktstructuurvisie voor de gemeente Vlissingen stamt uit 2015. Verschillende supermarkten in de gemeente hebben aangegeven te willen uitbreiden of zijn aan het onderzoeken of uitbreiding mogelijk is.

Juul: “De markt voor supermarkten is de laatste jaren gewijzigd. Supermarktketens vergroten, om aan de wensen van de consument tegemoet te komen, hun vestigingen. Kleinere supermarkten hebben het daardoor moeilijk en verdwijnen op veel plaatsen. Omdat supermarkten wel enorme publiekstrekkers zijn voor winkelgebieden is het van enorm belang om de gewenste supermarktstructuur duidelijk te omschrijven. Daarmee is de kans het grootst dat de winkelgebieden goed blijven functioneren. Vlissingen doet er dus goed aan de structuurvisie onder de loep te nemen.”

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie