Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Voor achtste keer naar middelgrote centra!
Monitor-onderzoek naar gedrag bezoekers in acht centra

Bezoekers van de centra van Geleen, Elst, Nijkerk, Houten, Woerden en Haaksbergen konden afgelopen week studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen met een vragenlijst tegen het lijf lopen. De achtste editie van ons jaarlijkse onderzoek naar het gedrag van bezoekers in middelgrote centra is daar namelijk van start gegaan. Na de meivakantie gaan de studenten ook nog naar Zevenaar en Tiel.

Projectleider Rik Eijkelkamp: “Ook dit jaar vragen we de bezoekers naar hun reden om naar het centrum te komen, hoe ze er zijn gekomen, hoe lang ze er zijn geweest, welke voorzieningen ze bezocht hebben en hoeveel ze daar dan uitgegeven hebben. Door ieder jaar dezelfde vragen te stellen kunnen we zien hoe het gedrag verandert.”

Net als ieder jaar komen de studenten op een doordeweekse dag en op een zaterdag in de acht centra. Ze stellen, naast de vaste vragen, ook vragen die voor hun bachelorscriptie van de opleiding geografie, planologie en milieu relevant zijn.

Rik: “We zijn in 2018, dus voor corona, ook in deze acht centra geweest. We kunnen de resultaten dus straks weer heel goed met elkaar vergelijken. Wat is er veranderd in die vijf jaar? In hoeverre lijkt corona een impact te hebben gehad? De laatste jaren komt een steeds grotere groep bezoekers niet zo zeer voor de winkels, maar meer voor de gezelligheid, om te verblijven in plaats van te winkelen naar de middelgrote centra. Winkelbezoekers, nog steeds de grootste groep, komen juist gerichter en verblijven kort. Zetten deze trends door? We zijn weer heel benieuwd! De resultaten zullen we net als voorgaande jaren op deze site publiceren.”

Voor meer informatie:

Bent u ook benieuwd? Volg ons op LinkedIn. Wilt u meer weten over het bezoekersonderzoek in een van de acht genoemde centra of wilt u ook een bezoekersonderzoek uit laten voeren in uw centrum? Neem dan contact op met Rik Eijkelkamp, 024 - 379 20 83.

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie