Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Bossche Binnenstad in Balans?

Op initiatief van de CDA-fractie in ’s-Hertogenbosch kwam een groep Bosschenaren en andere belangstellenden afgelopen week bij elkaar voor een discussiebijeenkomst over de Bossche binnenstad. Hoe houden we de binnenstad in balans wat betreft mobiliteit, leefbaarheid, duurzaamheid en economisch perspectief? Ward Frielink verzorgde de aftrap.

“Met mijn presentatie nam ik de aanwezigen mee door de verschillende belangen en behoeften die gebruikers van de binnenstad hebben. Voor een aantrekkelijk winkelgebied, een fijne woonomgeving, goede werkplek of een mooie toeristische bestemming gelden tenslotte andere criteria. Ik liet zien dat de verschillende belangen van gebruikers van de binnenstad elkaar kunnen overlappen, maar elkaar soms ook in de weg zitten.”

Behalve Ward waren er nog twee sprekers. Zo vertelde Mark Keultjes van de gemeente Amersfoort over hoe het die gemeente is gelukt de binnenstad autoluw te krijgen; een thema dat ook in de Bossche binnenstad speelt.

“Vergroening en bereikbaarheid van de binnenstad zijn belangrijke thema’s, die zeker ook in de paneldiscussie aan het eind van de avond werden besproken. Het panel was het roerend met elkaar eens over de stellingen die over die onderwerpen aan bod kwamen. Het was dan misschien geen avond vol vuurwerk, maar ik hoorde na afloop van de CDA-fractie dat er veel positieve reacties waren en dat het zeker voor verbinding tussen de partijen heeft gezorgd in Den Bosch.”

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie