Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Ontwerp-detailhandelsvisie Vianen ter inzage

Op 20 december 2016 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vianen ingestemd met de ontwerp-detailhandelsvisie. Deze ontwerpvisie ligt van 9 januari tot 20 februari 2017 ter inzage. DTNP stelde deze detailhandelsvisie samen met gemeente en ondernemers op.

De gemeente Vianen is een kleine gemeente onder de rook van Utrecht. Het historische centrum met diverse monumenten en de ligging aan de Lek bieden kansen voor versterking van de toeristische functie. Tegelijk zorgen landelijke trends (internet) en een beperkt lokaal draagvlak ervoor dat bestaande winkelvoorzieningen onder druk staan. De uitdaging voor de toekomst is om een aantrekkelijk winkelaanbod en ondernemersklimaat te behouden.

In de detailhandelsvisie wordt gekozen voor een heldere hoofdwinkelstructuur, waarbij prioriteit wordt gelegd bij het centrum. De historische Voorstraat is het visitekaartje voor de gemeente. Om aantrekkelijk te blijven voor inwoners en (toeristische) bezoekers zet de gemeente in op versterking van de frequente aankoopfunctie en van het toeristisch-recreatief product. In de buurtcentra van Vianen wordt ingezet op behoud van een basisvoorziening voor dagelijkse aankopen. In de kleine kernen van de gemeente staat de bereikbaarheid van voorzieningen voorop, door bezorgdiensten, toegang tot internetvoorzieningen en de ondersteuning van lokale initiatieven.

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie