Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Enquêtes Randstad Koopstromenonderzoek 2016 afgerond

In de maanden september, oktober en november zijn enquêtes afgenomen voor het Randstad Koopstromenonderzoek 2016. Meer dan 100.000 inwoners van de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht hebben meegedaan aan het onderzoek. Op dit moment wordt de grote hoeveelheid data verwerkt en zijn we samen met I&O Research gestart met het analyseren en duiden van de resultaten. Op 8 februari 2017 worden de resultaten gepubliceerd op www.kso2016.nl.

De opdracht
Het Randstad KSO 2016 wordt uitgevoerd door I&O Research in samenwerking met DTNP. De opdracht voor het Randstad Koopstromenonderzoek 2016 is afkomstig van de drie provincies, die hierbij nauw samenwerken met gemeenten, regio’s en vertegenwoordigende organisaties als INretail en Detailhandel.nl. De uitkomsten van het koopstromenonderzoek vormen een bouwsteen voor het evalueren en actualiseren van detailhandelsbeleid.

Inzicht
Het onderzoek biedt inzicht in de ontwikkeling van het koopgedrag van de inwoners van de drie provincies en van het economisch functioneren van de (grotere) winkelcentra en perifere aankoopplaatsen. Ook de meest recente cijfers van het in de Randstad aanwezige winkelaanbod worden daarbij gebruikt.

Vervolgonderzoek 2011
Het Randstad Koopstromenonderzoek 2016 is vanwege de omvang van het onderzoeksgebied een uniek onderzoeksproject. Voor de drie provincies betreft het bovendien een vervolgmeting op het in 2011 uitgevoerde onderzoek.

Resultaten
De resultaten van het onderzoek worden op 8 februari 2017 gepubliceerd op www.kso2016.nl.

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie