Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Actualisatie detailhandelsstructuurvisie Capelle aan den IJssel van start
Over de coronazomer heen getild

Een half jaar later dan gepland zijn Tycho Wissink en Frederike Schneider deze week gestart met de actualisatie van de detailhandelsstructuurvisie in Capelle aan den IJssel. Tycho Wissink: “De gemeente Capelle aan den IJssel gaf in maart te kennen ons de opdracht te gunnen, maar pas na de zomer te willen starten, om ondernemers niet nog meer te belasten dan door corona al het geval was. Gelukkig is alles weer wat normaler nu en kunnen we gaan kijken wat er moet wijzigen in de visie van 2015”.

De gemeente Capelle aan den IJssel gaf aan met de vigerende visie goed uit de voeten te kunnen. Dat de visie nu toch geactualiseerd wordt, heeft onder andere te maken met de ontwikkeling van een nieuwe wijk in Capelle. Bedrijvenpark Rivium wordt herontwikkeld tot woonwijk, waar de komende jaren vele duizenden extra mensen komen te wonen. Wat betekent deze groei van het aantal inwoners voor de detailhandelsstructuur van Capelle?

Ward Frielink: “Bijzonder aan Capelle is dat deze stad in de jaren 80 explosief gegroeid is en dat daardoor de winkelgebieden bijna allemaal planmatig gebouwd zijn. Ik weet dat een aantal centra al een behoorlijke opknapbeurt hebben gekregen sinds 2015. Dat was destijds ook één van onze aanbevelingen. Ik ben dus heel benieuwd hoe de centra er nu bij staan. Tycho en Frederike gaan de centra eerst zelf grondig observeren en daarna met vertegenwoordigers van elk gebied een rondje door hun centrum lopen. Dat is een goede manier om van de lokale ondernemers te horen wat er speelt en waar verbeteringen gewenst zijn.”

In deze visie nemen we ook de horecastructuur mee. Horeca wordt, mede doordat het aantal fysieke winkels afneemt, steeds belangrijker in centrumgebieden, dus is het van belang te weten welk type horeca passend is en waar het dan de meeste meerwaarde heeft voor de centra.

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie