Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Plannen van Aanpak voor centra gemeente De Ronde Venen

Deze week startten we met het opstellen van plannen van aanpak voor elk van de dorpscentra van de gemeente De Ronde Venen. Het gaat om vier centra, namelijk die van Mijdrecht, Abcoude, Vinkeveen en Wilnis. De gemeente wil er met die plannen voor zorgen dat deze dorpen een aantrekkelijk en toekomstbestendig centrum houden. Het project werd mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Utrecht.

Adviseur Frederike Schneider: “De centra van Abcoude, Vinkeveen en Wilnis hebben vooral een functie voor de lokale bevolking. Het wat grotere centrum van Mijdrecht trekt ook bezoekers uit de regio. We gaan dan ook wat uitgebreider op dit centrum inzoomen. We bekijken hoe het centrum afgebakend kan worden, welke deelgebieden er binnen het centrum zijn en welke acties er nodig zijn om de identiteit van die deelgebieden te versterken.”

Het is voor de gemeente nadrukkelijk de bedoeling dat de plannen van aanpak voor de centra in gezamenlijkheid met ondernemers en vastgoedeigenaren op worden gesteld en dat voor alle betrokkenen acties worden benoemd.

Frederike: “Door met alle betrokken partijen samen de gewenste acties te bedenken, werken we aan een gezamenlijk eigenaarschap en aan betrokkenheid bij de ontwikkeling van het betreffende centrum. We gaan dan ook in alle dorpen met de ondernemers, eigenaren en de gemeente zelf het centrum uitgebreid bekijken. Waar zitten de knelpunten en hoe kunnen die opgelost worden? Aan de hand daarvan en uiteraard van onze eigen analyse, stellen we een lijst op van acties. We spreken ook af wie verantwoordelijk is en hoe de samenwerking tussen de betrokkenen wordt vormgegeven.”

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie