Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Purmerend: inspiratie van jongeren én in Deventer

Twee bijzondere evenementen afgelopen week voor het Programma binnenstad dat DTNP samen met de gemeente Purmerend opstelt. Adviseur Daan Veenstra vertelt enthousiast over de eerste bijeenkomst: “Woensdagavond mocht ik samen met de ‘Junior Analists Purmerend’ nadenken over de binnenstad van Purmerend. Wat missen deze jongeren in hun centrum? Wat willen ze graag veranderen? Het was erg fijn om met een enthousiaste groep jonge mensen te kunnen tekenen aan en nadenken over de binnenstad van Purmerend. Jongeren zijn nu natuurlijk al een belangrijke doelgroep, en ook in de toekomst zullen ze nog vaak te vinden zijn in de binnenstad. Hun mening is dus heel waardevol.”

De jongeren, afkomstig van een middelbare school in Purmerend, hadden zich goed voorbereid op de avond. Ze waren van tevoren, allemaal op hun eigen manier, al op onderzoek uitgegaan om te kijken wat er speelt in de binnenstad. Tijdens de discussie werden ook de uitkomsten van de Swipocratie, een enquête waar meer dan 1.000 jongeren op gereageerd hebben, meegenomen.

Daan: “Op dit moment missen de jongeren een eigen plek waar ze met elkaar af kunnen spreken. Het was goed om van de jongeren zelf te kunnen horen hoe zo’n plek eruit moet komen te zien, waar die het beste past in de binnenstad en wat daar qua activiteiten mogelijk moet zijn.”

Het tweede evenement, een inspiratietour naar Deventer vond een dag later plaats. Met een gemengd gezelschap van ambtenaren, adviseurs, ondernemers en vastgoedeigenaren werd de binnenstad van Deventer uitgebreid bekeken.
Projectleider Rik Eijkelkamp: “In de binnenstad van Deventer wordt hard samengewerkt om het er nog mooier te maken. Tijdens de excursie hebben we dan ook vooral gekeken hoe je met elkaar aan de slag kan gaan in en voor de binnenstad, en wat voor positief effect dat kan hebben. Met inspirerende verhalen, bijvoorbeeld van binnenstadsmanager Peter Brouwer.”

In 2018 stelden we in opdracht van het binnenstadsmanagement de visie voor de binnenstad op. De binnenstadsvisie is later door de gemeente Deventer omarmd. De visie blijkt een goede koers en is ook de basis voor de gebiedsprofilering en de marketing van de Deventer binnenstad. Of zoals Peter Brouwer het verwoordde: “Een goede visie, zoals DTNP met ons heeft opgesteld, is nodig om succesvol gezamenlijk aan de slag te gaan.”

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie