Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Ondernemers Abcoude hebben zin om centrum aan te pakken
Start plan van aanpak centrum

Het centrum van Abcoude heeft de primeur bij het maken van plannen van aanpak voor de vier centra van de gemeente De Ronde Venen. Deze week hebben wij daar met ondernemers een start mee gemaakt.

Adviseur Frederike Schneider: “De ochtend begon met een presentatie van de Ondernemersvereniging Abcoude en Baambrugge. Zij voerden een enquête uit onder de ondernemers in het centrum van Abcoude, waarin ze vroegen welke verbeterpunten zij op korte termijn zagen. Dat sluit dus heel goed aan op het plan van aanpak dat wij nu voor het centrum gaan opstellen.”

De gemeente De Ronde Venen heeft vier hoofdcentra, namelijk Abcoude, Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis. Voor allevier de centra stellen we samen met ondernemers en vastgoedeigenaren een plan van aanpak op.

Frederike: “Het plan van aanpak voor het centrum van Abcoude bestaat, naast een analyse van het centrum en de gezamenlijk opgestelde ambities, uit een concreet actieprogramma, met een overzicht van projecten, de nodige rolverdeling en verantwoordelijkheden. Het doel van het plan van aanpak is om te komen tot een aantrekkelijker en toekomstbestendig centrum. Het was goed om te merken dat de aanwezigen heel betrokken waren en energie uitstraalden om het centrum samen aan te gaan pakken!”

De volgende stap voor het opstellen van het plan is een schouw met ondernemers en vertegenwoordigers van de gemeente in het centrum van Abcoude.

Projectleider Ward Frielink: “Een schouw door een centrum is een bijzonder waardevol instrument. Je bekijkt het centrum dan door elkaars ogen. Daardoor zie je ook weer zaken, waar je zelf al zo aan gewend bent dat je eroverheen kijkt. Na deze schouw gaan we in een interactieve werksessie met alle betrokkenen samen richting geven aan het plan voor het centrum en aan concrete acties om dat toekomstbeeld te bereiken.”

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie