Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Brede peiling voor horecavisie Assen

Ondernemers, inwoners én zowel toeristische als zakelijke bezoekers kunnen deze weken hun mening geven over de horeca in Assen. Afgelopen zaterdag ondervroegen we de bezoekers van de binnenstad van Assen over de horeca in het centrum. Hoe vaak komen ze er, wat voor soort gelegenheden bezoeken ze dan, en in welk gebied? Hoe waarderen ze de horeca nu en wat zou er beter kunnen?

Adviseur Pieter Bos: “Het was prima weer, en mede doordat het de dag voor Moederdag was, was het gezellig druk in de binnenstad. De terrassen zaten lekker vol. We hebben dan ook heel wat bezoekers kunnen spreken over wat zij van de horeca in het centrum vinden. Tegelijkertijd staat een vergelijkbare enquête ook uit bij het bewonerspanel van de gemeente. We hoorden van aardig wat mensen dat ze die al hadden gezien of zelfs al ingevuld, dus daar vindt het zijn weg ook al goed.”

Ook ondernemers kunnen nu hun mening laten horen via een enquête die afgelopen week verspreid is. En binnenkort ontvangen ook de bezoekers van verscheidene verblijfslocaties in de gemeente een vragenlijst.

Pieter: “Middels deze vier enquêtes krijgen we een mooi compleet beeld vanuit de (potentiële) horecabezoeker in de gemeente Assen. Zo ontdekken we waar kansen en verbeterpunten liggen, en hoe vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd kunnen worden. Komende donderdag gaan we nog een keer het centrum in om de bezoekers te spreken. Later volgt nog een participatie-avond voor de ondernemers. Met alle informatie die we van de betrokkenen krijgen, werken we toe naar een breed gedragen visie om de horeca in Assen nog aantrekkelijker te maken!”

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie