Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Samen met de Ouddorper tekenen aan het centrum
Gebiedsvisie voor centrum Ouddorp

Tekenen op een kaart, ideeën achterlaten op post-its en stemmen op verschillende stellingen: de mensen in Ouddorp werden afgelopen maandag en dinsdag gevraagd om zelf mee te denken over de toekomst van hun centrum. Aan de hand van een aantal panelen met eerste bevindingen en ideeën gingen DTNP-adviseurs Peter Rosmulder en Daan Veenstra samen met Joël Eichler van gemeente Goeree-Overflakkee het gesprek aan met de bewoners van Ouddorp.

Peter Rosmulder: “In de gebiedsvisie die we aan het maken zijn willen we een compleet toekomstbeeld schetsen voor het centrum van Ouddorp. Er komen veel toeristen op bezoek, maar de bewoners zijn minstens net zo belangrijk voor het centrum. Ik ben daarom heel blij dat we nu van de Ouddorpers zelf hebben kunnen horen wat er goed gaat en wat beter moet. Zij weten natuurlijk als geen ander hoe het er dagelijks in het centrum aan toe gaat.”

De inloopbijeenkomsten in het Raad- en Polderhuis werden goed bezocht. De gesprekken gingen over allerlei verschillende thema’s. Waar denken mensen aan als ze weg mogen dromen over hoe hun ideale centrum eruit ziet over pakweg 10 jaar? Moet het centrum groener, of is het beter om extra woningen te bouwen in het gebied? En hoe komen de mensen naar het centrum? Grote ideeën over de toekomst van Dorpstienden kwamen voorbij, maar juist ook relatief kleine ingrepen zoals een plek om elektrische fietsen op te laden.

Daan Veenstra: “De verschillende meningen en ideeën die we hebben verzameld de afgelopen twee dagen vormen een belangrijke basis voor de gebiedsvisie. We willen het centrum van Ouddorp nog mooier en prettiger maken voor Ouddorpers. Tegelijkertijd moeten we ervoor zorgen dat het centrum met deze visie klaar is voor de toekomst, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Soms gaat dit hand in hand met genoemde ideeën, maar soms ook niet. De komende tijd gaan wij verder puzzelen om de juiste oplossingen te bedenken voor het centrum van Ouddorp!”

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie