Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Nieuw terrassenbeleid voor gemeente Apeldoorn

“Het huidige beleid voor terrassen in de gemeente Apeldoorn stamt uit 2003”, vertelt projectleider Ward Frielink, “en sindsdien is er natuurlijk veel veranderd. Een actualisatie van het terrassenbeleid is daarom nodig. Met het nieuwe beleid willen we vooral duidelijke regels formuleren, zodat iedereen in Apeldoorn weet wat wel en niet toegestaan is.” Vorige week zijn we gestart met een gesprek met ambtenaren en ondernemers in Apeldoorn.

Horeca en terrassen spelen een steeds belangrijkere rol in centrumgebieden. Terrassen zorgen voor levendigheid in de openbare ruimte, en geven inwoners de mogelijkheid om elkaar buiten de deur te ontmoeten. Als mensen denken aan een leuk pleintje is dat vaak een plein met terrassen. Tegelijkertijd is de openbare ruimte ook bedoeld voor andere doeleinden. Zo heb je in centrumgebieden bijvoorbeeld ook winkelend publiek dat op een prettige manier door de stad wil kunnen wandelen. Het nieuwe terrassenbeleid moet ervoor zorgen dat verschillende activiteiten goed op elkaar afgestemd zijn.

Adviseur Daan Veenstra: “Ook in Apeldoorn zien we dat de terrassen meerwaarde hebben voor de stad. Kijk bijvoorbeeld naar het Raadhuisplein of het Leienplein, leuke plekken in de binnenstad waar terrassen zorgen voor levendigheid. Het eerste gesprek met ondernemers liet zien dat iedereen er met elkaar voor wil zorgen dat Apeldoorn als een gastvrije stad ervaren wordt. Het nieuwe terrassenbeleid moet dit mede mogelijk maken. Terrassen kunnen dan een mooie rol blijven vervullen voor de stad.”

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie