Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Voorkeursvariant Omgevingsvisie Maashorst gedragen door raad

Samen met de gemeente Maashorst werken wij aan de Omgevingsvisie voor deze Brabantse gemeente. Vorige maand praatte de projectgroep de commissie Ruimte, Economie en Financiën van de gemeenteraad van Maashorst bij over het voorkeursscenario voor deze visie.

Ward: “De projectgroep presenteerde de keuzes tot nu toe en gingen in op het uitstel van de invoering van de Omgevingswet. Die is nu uitgesteld tot begin volgend jaar. Gemeente Maashorst heeft besloten om toch door te gaan met het opstellen van de Omgevingsvisie. De visie biedt namelijk een belangrijk afwegingskader voor de ontwikkeling van de gemeente en kan ook al vastgesteld worden voordat de wet in werking treedt.”

Tegelijk met de Omgevingsvisie is het Omgevingseffectrapport voor de gemeente opgesteld. In dit rappport wordt onder andere bekeken wat het volledig inzetten op groen én het volledig inzetten op groei betekent voor de gemeente. Op grond hiervan heeft de gemeente een voorkeursvariant ontwikkeld, met overwegend positieve effecten voor de gemeente.

“Deze voorkeursvariant heeft de projectgroep aan de raadsleden gepresenteerd en daarna aan de hand van vier ambitiekaarten met hen besproken. Er ontstond een geanimeerd gesprek over deze ambities en over de mogelijke alternatieve keuzes. Maar we kwamen ook in gesprek over bijvoorbeeld de lokale voedselproductie, de regie op het openbaar vervoer, de bereikbaarheid van voorzieningen en de balans tussen natuur en recreatie en nog een aantal interessante zaken waarover in de omgevingsvisie nagedacht moet worden. Het was een bijzonder zinvolle en leerzame avond voor alle aanwezigen.”

“Afgelopen donderdag heeft de raad laten weten achter het voorkeursscenario te staan. Dat is een mooie ontwikkeling. Gemeente Maashorst kan nu weer verder met het uitwerken van de Omgevingsvisie.”

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie