Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Start actualisatie detailhandels- en centrumvisie Beuningen

Voor de gemeente Beuningen stelden wij in 2015 het rapport ‘Detailhandels- en centrumvisie’ op en in 2019 onderzochten wij de detailhandel in de gemeente nader. De gemeente heeft DTNP gevraagd het rapport te actualiseren. Ward Frielink en Danielle Ruikes startten dit project onlangs met de betrokken projectgroep.

Ward: “Sinds 2015 en zeker sinds 2019 is er in de detailhandel behoorlijk wat veranderd. Landelijk heeft corona natuurlijk gezorgd voor meer online winkelen en in Beuningen zelf zijn er diverse veranderingen in het winkelaanbod. Deze ontwikkelingen zullen vooral hun weerslag hebben op het centrum van Beuningen. Het onderzoek focust dan ook vooral daarop. Daarnaast is eind 2021 de Omgevingsvisie Beuningen vastgesteld en werkt de gemeente aan een nieuw bestemmingsplan voor Beuningen-Centrum.”

“We beginnen uiteraard met de analyse van de vraag en het aanbod in het centrum. Op basis van deze gegevens in combinatie met de landelijke én lokale ontwikkelingen berekenen we de marktruimte voor supermarkten en maken we een inschatting van de mogelijkheden voor niet-dagelijks aanbod. Daarmee kunnen we bepalen of de kaders uit 2015 nog actueel zijn, of dat er zaken aangepast of aangescherpt dienen te worden.”

Het is altijd prettig om door een opdrachtgever nogmaals gevraagd te worden om een project uit te komen voeren. In het geval van Beuningen is het voor Ward nog extra prettig. “Beuningen is vanuit mijn huis, maar ook vanuit ons kantoor om de hoek, zo’n beetje in de achtertuin. Ik kom zelf ook met enige regelmaat in het centrum van Beuningen om inkopen te doen. Dat maakt een project toch altijd nog net een beetje specialer.”

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie